Case Studies

Ons werk in actie

Hieronder vindt u echte voorbeelden van manieren waarop onze organisatie mensen en hun gezin helpt, en op die manier ook hun organisatie. Als iemand geholpen wordt met een probleem dat ook zijn werkprestaties aantast, wordt hij effectiever en efficiënter in zijn job.

Met welke problemen medewerkers ook af te rekenen krijgen, onze diensten kunnen de last helpen te verlichten. Sommigen hebben misschien nood aan ondersteuning bij eenvoudige taken, zoals een nieuw kinderdagverblijf vinden. Anderen zijn op zoek naar welzijnscoaching of misschien wel counseling na een traumatische gebeurtenis.

De volgende case studies illustreren hoe waardevol de diensten van Workplace Options zijn. Ze tonen enkele manieren waarop we wereldwijd al medewerkers en hun gezin hebben geholpen.

Familiale en financiële zorgen

Een werknemer in België, belde onlangs naar onze internationale EAP-dienst. Ze ging door een stressvolle periode nadat haar echtgenoot zonder enige aankondiging zijn baan had verloren. Ze vertelde de counselor dat ze een enorme druk op haar schouders voelde als enige kostwinner in haar gezin, met naast haar en haar echtgenoot ook een kind dat hogere studies wilde aanvatten.

Case Study: Hr- en businessondersteuning

Een hr-vertegenwoordiger van een nationale restaurantketen stelde vast dat de leidinggevenden begeleiding nodig hadden bij hun timemanagement, zowel op het werk als thuis. Ze namen contact op met het Advantage Training Center van Workplace Options om een opleidingsprogramma op maat uit te werken voor hun nationale driedaagse conferenties in Cincinnati en Denver.

Actief op wereldschaal

Een klant uit Duitsland mailde de EAP-dienst met de vraag om een counselor te spreken. Hij schreef dat zijn vader een week eerder overleden was en dat hij moeilijk met dat verlies kon omgaan. Hij had geen stevig netwerk waarop hij meteen kon terugvallen, want zijn familie woonde drie uur bij hem vandaan. Zijn vader was plots overleden en hij worstelde met het feit dat hij geen afscheid had kunnen nemen.

Case Study: EAP-ondersteuning

Een koppel belde Workplace Options vanuit hun woning in Londen. Ze maakten zich zorgen over hun 15-jarige dochter. Ze vermoedden dat ze experimenteerde met drugs en alcohol. Een van onze counselors sprak met de ouders over de typische communicatieproblemen tussen ouders en tieners. Ze kregen advies over hoe ze konden omgaan met conflicten in het gezin en hoe ze grenzen en huisregels konden bepalen waarin zowel zij als hun dochter zich konden vinden.

Case Study: Juridisch/financieel

Een verpleeghulp in een ziekenhuis in de buurt van Sacramento belde ons servicecenter. Ze had haar leidinggevende laten weten dat ze veel stress voelde na een conflict met een dakwerker die ze had ingeschakeld voor werk aan haar huis. Ze had hem een voorschot gegeven om een lek in het dak boven de kamer van haar dochter te herstellen, maar hij was nooit opgedaagd.

Case Study: Ondersteuning van het fysieke welzijn

De beller was een 36-jarige vrouw, die een salesteam met tien medewerkers aanstuurde. Haar doorsneewerkdag telde 12 uur en daarnaast moest ze de klok rond beschikbaar zijn om haar wekelijkse en maandelijkse verkooptargets te halen. Ze had het gevoel dat ze het doorzettingsvermogen miste om dat ritme vol te houden en vond het moeilijk om tijd te maken voor gezond eten en beweging.

Case Study: Mantelzorg

De beller, een opleidingsverantwoordelijke bij een financiële dienstverlener in de staat New York, nam contact op met onze zorgconsulent, nadat hij had vernomen dat zijn moeder niet langer terechtkon in het woon-zorgcentrum in Pennsylvania waar ze verbleef.

Case Study: Work-Life

Een administratief assistent van een universiteit in Texas belde ons servicecenter met de vraag naar hulp om het verjaardagsfeestje van haar 12-jarige dochter te organiseren. Ze wilde er een onvergetelijke dag van maken, dus ze had haar dochter toestemming gegeven om vijf vriendjes uit te nodigen en samen naar een pretpark in de buurt te gaan.

WordPress Video Lightbox