Case Study: EAP-ondersteuning

LOCATIE: Londen, Verenigd Koninkrijk

PROBLEEM: Werknemer verloor focus door problemen bij de opvoeding

OPLOSSING: EAP-ondersteuning

Een koppel belde Workplace Options vanuit hun woning in Londen. Ze maakten zich zorgen over hun 15-jarige dochter. Ze vermoedden dat ze experimenteerde met drugs en alcohol. Een van onze counselors sprak met de ouders over de typische communicatieproblemen tussen ouders en tieners. Ze kregen advies over hoe ze konden omgaan met conflicten in het gezin en hoe ze grenzen en huisregels konden bepalen waarin zowel zij als hun dochter zich konden vinden.

Omdat de ouders zich zorgen maakten dat hun dochter drugs gebruikte, stuurde de counselor hen daarover informatiebrochures op. De counselor stelde voor de ouders meteen door te verwijzen naar een gespecialiseerde druglijn als ze er na het lezen van de informatie, onder meer over de typische signalen, nog steeds van overtuigd waren dat hun dochter drugs gebruikte. Daarnaast bood de counselor aan om een informatiepakket voor hun dochter op te sturen, met daarin advies over onder meer drugs, anticonceptie, rechten en plichten, specifiek gericht op tieners.

Het koppel volgde het advies en voerde een lang gesprek met hun dochter. Ze legden samen enkele huisregels vast, bijvoorbeeld over hoe vaak ze mocht uitgaan en om hoe laat ze weer thuis moest zijn. Daarnaast hadden ze het met haar over hoe ze kon omgaan met de druk van leeftijdsgenoten. Met haar toestemming werd een afspraak gemaakt met een drugtherapeut, waarbij ze samen informatiebrochures doornamen en de negatieve effecten van druggebruik bespraken.

Ontdek meer over onze EAP-ondersteuning

Opmerking: de beschikbare services kunnen per markt verschillen. Neem contact met ons op voor meer informative.