Case Study: Juridisch/financieel

LOCATIE: Sacramento, Californië (VS)

PROBLEEM: Juridische en financiële problemen die de tijd op het werk beïnvloeden

OPLOSSING: Juridisch/financieel

Een verpleeghulp in een ziekenhuis in de buurt van Sacramento belde ons servicecenter. Ze had haar leidinggevende laten weten dat ze veel stress voelde na een conflict met een dakwerker die ze had ingeschakeld voor werk aan haar huis. Ze had hem een voorschot gegeven om een lek in het dak boven de kamer van haar dochter te herstellen, maar hij was nooit opgedaagd. Ze probeerde haar geld terug te krijgen, maar haar telefoontjes naar hem bleven onbeantwoord. Onze care consultant vertelde de beller dat ze haar in contact kon brengen met een deelnemende advocaat die haar een gratis consult van 30 minuten kon geven om haar probleem te bespreken. Daarnaast verwees de zorgconsulent de klant door naar de Work-Life website. Daar was een link te vinden naar het Better Business Bureau, waar ze een klacht tegen haar dakwerker kon indienen.

Tijdens het telefoongesprek vertelde de klant ook dat ze een hoge kredietkaartschuld had en daar met iemand over wilde praten. Onze zorgconsulent kon de beller onmiddellijk doorverbinden met een financieel adviseur om die kredietkaartproblemen te bespreken.

Tijdens onze opvolging vertelde de beller dat de advocaat erg hulpvaardig was geweest en haar had aangeraden naar de rechtbank te stappen. Hij begeleidde haar door dat proces en vertelde haar onder meer waar ze de nodige formulieren kon downloaden en waar ze die kon indienen. Hij had het gevoel dat ze daarbij geen advocaat meer nodig had, maar liet haar weten dat ze in de toekomst altijd weer een beroep op hem mocht doen met een korting van 25%.

De beller gaf ook mee dat haar gesprek met de financieel adviseur erg nuttig was gebleken. Haar schulden konden samengevoegd worden. Hij verwees haar door naar een non-profitorganisatie die haar daarmee kon helpen. Ze maakte een afspraak met het kantoor en een vertegenwoordiger om haar rekeningen te bekijken en haar te helpen een afbetalingsplan op te stellen. Praten met die financiële en juridische experts had haar gerustgesteld. Zo kon ze haar energie weer investeren in haar gezin en haar werk.

Ontdek meer over onze praktische ondersteuning services.

Opmerking: de beschikbare services kunnen per markt verschillen. Neem contact met ons op voor meer informative.

Workplace Options is geen advocaat of advocatenkantoor en biedt geen juridisch advies of juridische diensten, maar we kunnen u in contact brengen met een advocaat in uw regio die u kan helpen.