Case Study: Mantelzorg

LOCATIE: Buffalo, New York (VS)

PROBLEEM: Zorgverantwoordelijkheid voor familielid dat ver weg woont, met verminderde productiviteit op het werk als gevolg

OPLOSSING: Kinder- en ouderenzorg

De beller, een opleidingsverantwoordelijke bij een financiële dienstverlener in de staat New York, nam contact op met onze zorgconsulent, nadat hij had vernomen dat zijn moeder niet langer terechtkon in het woon-zorgcentrum in Pennsylvania waar ze verbleef. Haar dementie was zodanig verergerd dat de instelling niet meer in staat was om voor haar te zorgen. Ze had twee weken de tijd om te verhuizen. De beller was net verwikkeld in een uiterst belangrijk project op het werk, waarvoor hij in zijn organisatie opleidingen over nieuwe software op touw zette, en in die drukke periode kon hij zich echt geen vrije dagen veroorloven. Deze situatie bezorgde hem erg veel stress en hij vond het moeilijk om zich te concentreren.

Onze zorgconsulent, gespecialiseerd en ervaren in crisisinterventies voor ouderen, vroeg de beller naar wat zijn moeder nodig had. Toen duidelijk werd dat ze geen familie meer had in Pennsylvania, bespraken ze de mogelijkheid om zijn moeder over te brengen naar een zorginstelling dichter bij hem thuis in New York. Onze zorgconsulent ging op zoek naar zorginstellingen in een straal van 40 km rond zijn woning, die beschikten over beveiligde dementieafdelingen en konden voldoen aan de behoeften van zijn moeder. De consulent schakelde ook een lokale ouderenzorgdeskundige in om in de plaats van deze drukke zakenman zorginstellingen te gaan bezoeken, en vervolgens aanbevelingen te doen voor het meest geschikte woon-zorgcentrum.

De beller bezocht twee instellingen en maakte zijn keuze. Tijdens ons gebruikelijke telefonische opvolgingsgesprek vertelde hij dat zijn moeder zich snel thuis had gevoeld in haar nieuwe zorginstelling, en dat onze diensten zijn stress aanzienlijk hadden verlicht. Hij zei dat hij dankzij ons geen week of langer op het werk afwezig was moeten blijven om deze crisis het hoofd te bieden, en dat de steun van onze zorgconsulent en de ouderenzorgdeskundige van onschatbare waarde waren gebleken. Hij zou zeker weer van de dienstverlening gebruikmaken wanneer dat nodig zou zijn, en hij zou zijn collega’s aanraden hetzelfde te doen.

Ontdek meer over onze praktische ondersteuning services

Opmerking: de beschikbare services kunnen per markt verschillen. Neem contact met ons op voor meer informative.