Familiale en financiële zorgen

LOCATIE: België

PROBLEEM: Stress op het werk en de druk op de schouders van de enige kostwinner in het gezin

OPLOSSING: Global EAP

Een werknemer in België, belde onlangs naar onze internationale EAP-dienst. Ze ging door een stressvolle periode nadat haar echtgenoot zonder enige aankondiging zijn baan had verloren. Ze vertelde de counselor dat ze een enorme druk op haar schouders voelde als enige kostwinner in haar gezin, met naast haar en haar echtgenoot ook een kind dat hogere studies wilde aanvatten. Bovendien maakte ze zich zorgen over haar echtgenoot, die het erg moeilijk had nadat zijn bouwfirma onverwacht failliet ging na een opeenvolging van fouten en verkeerde financiële keuzes.

Ze vertelde de counselor dat ze zich verplicht voelde om langer en harder te werken, ook al verdiende ze daardoor niet méér. Ze had het gevoel dat het nodig was om haar job te kunnen behouden. Maar de toegenomen druk die ze voelde, had een grote impact op haar welbevinden en haar gezin. Na enkele minuten werd het voor onze counselor duidelijk dat ze overmand was door angstgevoelens. Ze kon moeilijk om met haar emoties na de recente financiële veranderingen, omdat ze zoiets nog nooit had meegemaakt. Onze counselor ging samen met de vrouw op zoek naar zelfhulpstrategieën die haar tot rust konden brengen, zodat ze haar gevoelens makkelijker een plaats kon geven en er op een positieve manier mee om kon gaan.

Na dat eerste telefoongesprek met de counselor gaf Justine aan dat ze zich een stuk beter voelde. Ze waardeerde het gemak van telefonische hulpverlening. De counselor bevestigde dat aan de telefoon al veel vooruitgang werd geboekt. De werknemer vond het een goede oplossing om op korte termijn nog meer telefoongesprekken in te plannen. Na vijf sessies met de counselor vertelde ze dat ze zich veel minder verontrust en bang voelde. Ze maakte actief gebruik van de zelfhulpstrategieën om haar angstgevoelens los te laten en als moeder en werknemer weer succesvol door het leven te gaan.

Ontdek meer over onze producten voor emotionele ondersteuning.

Opmerking: de beschikbare services kunnen per markt verschillen. Neem contact met ons op voor meer informative.