Case Study: Ondersteuning van het fysieke welzijn

LOCATIE: India

PROBLEEM: Werkgerelateerde stress die de productiviteit vermindert

OPLOSSING: Welzijnscoaching

De beller was een 36-jarige vrouw, die een salesteam met tien medewerkers aanstuurde. Haar doorsneewerkdag telde 12 uur en daarnaast moest ze de klok rond beschikbaar zijn om haar wekelijkse en maandelijkse verkooptargets te halen. Ze had het gevoel dat ze het doorzettingsvermogen miste om dat ritme vol te houden en vond het moeilijk om tijd te maken voor gezond eten en beweging. Ze vroeg de welzijnscoach dan ook om advies om haar welbevinden te verbeteren.

De coach nam samen met de beller haar visie en gewoontes rond werkethiek, timemanagement en stress onder de loep. Met die informatie kon de welzijnscoach de medewerker helpen nieuwe voedingsgewoonten te introduceren en een voedingsplan samen te stellen dat haar energiepeil een boost zou geven. Dankzij het plan slaagde ze erin al na 12 weken productiever te zijn.

Door haar behoeften rond welbevinden in kaart te brengen, kon de coach korte, maar regelmatige wandeloefeningen introduceren, die voor de klant een uitlaatklep werden voor de stress en spanning van een druk leven. De klant benutte haar nieuwe timemanagementvaardigheden om effectiever te werken en moedigde haar team actief aan om ze ook toe te passen.

Ze leerde haar eet- en beweeggewoonten aan te passen aan haar drukke werkomgeving, meer oog te hebben voor haar welbevinden en ook haar team te helpen productiever te worden. Tijdens de nabespreking vertelde de beller: “Ik dacht dat aandacht voor welbevinden in een al volle dag me zou belemmeren om genoeg werk te verzetten. Door te zoeken naar meer balans, voel ik me energieker, productiever en beter in staat om met de verplichtingen op het werk om te gaan. Zelfs mijn teamleden zeiden dat ze het verschil zien!”

Ontdek meer over onze ondersteuning van het fysieke welzijn producten

Opmerking: de beschikbare services kunnen per markt verschillen. Neem contact met ons op voor meer informative.